tiistai 3. huhtikuuta 2012

Lisäkuvia

Eli tässä lisäkuvia, joita pyydettiin etenkin keittiöstä. Kuvat ovat otettu n. 8 kk muuton jälkeen, eli asuminenkin alkaa näkymään enemmän kuin ekoissa kuvissa :)


(Näkymä olkkariin päin keittiöstä saarekkeen toiselta puolelta)(Näkymä keittiöön olkkarista/ruokapöydän vierestä)


(Olkkari, josta näkyy kulku keittiöön)(Kuva otettu ruokapöydän syvennyksestä, keittiön ja olkkarin välistä)
(Saunaosastoa hieman valmiimpana)

5 kommenttia:

 1. Kiitos Johanna!

  Ja sorry Jenni nimestä... :) Näyttää tosi ihanalta!

  Olemme miettineet viittä vaille valmista (196000€) pakettia. Olisikin kiva pystyä arvioimaan, kuinka paljon siihen hintaan pitäisi varata lisää. Pystytkö heittämään minkäänlaista arviota talon lopullisesta hinnasta (ilman tonttia)?

  Kiitos jälleen vastauksistasi! :) Nauttikaa uudesta kodistanne!

  VastaaPoista
 2. Maatöiden hiontaa on todella vaikea arvioida, ja ne nostivat meidän kokonaiskustannuksia aika paljon. Meillä meni pelkkään kaivamiseen ja soraan muistaakseni lähemmäs 30 000e, ja paalutukseen n. 14 000e ja sitten vielä reilu 20 000e perustuksiin. Tarkastelin tuota kustannuslaskelmaa, josta varmasti puuttuu jonkin verran tietoja, mutta arvioisin meidän kustannusten olevan n. 280 000e ilman tonttia. Me teimme itse osan työstä, joten säästimme siinä, joten teille saattaa tulla jotain kustannuksia tuohon päälle jos otatte viittä vaille valmiina. Toisaalta tuossa taitaa olla mukana meidän autotallin pohjatöitä (itse autotallia ei ole vielä). Kannattaa ehkä miettiä sitä, millaisen paketin haluaa. Loppuen lopuksi esim. seinien levyttäminen ja villoittaminen on suhteellisen simppeliä (jos on aikaa), kun taas pintatyöt (jotka jäävät viittä vaille valmiissa rakentajalle) ovat ne jotka aina näkyvät, eivätkä jää piiloon. Hyvien urakoitsijoiden löytäminen on yksi tärkeimmistä asioista, sillä säästää rahaa, aikaa, hermoja ja saa toivotun lopputuloksen. Onnea projektillenne, ja muistakaa tinkiä reilusti Kastellin tarjouksesta ;)

  VastaaPoista
 3. Oli pakko vielä lisätä pari juttua... :) Pintatöistä siis iso osa on helppoa ja amatöörikin voi tehdä hyvää jälkeä, kun vähän miettii mitä tekee maalatessa ja laminaattia asentaessa, jne. Mutta kun lähtee maalaamaan tämän kokoisen talon jokaista seinäpintaa ensin pohjamaalilla, sitten kaksi kerrosta pintamaalia, ja pinta-alaa on n. 700 m2, niin siinä saattaa joku jo vähän turhautua :) kannattaa siis miettiä tarkkaan omia vahvuuksiaan, ja mitä osa-alueita kannattaa itse tehdä. Itse tykkäsin maalaamisesta ja se meni ihan ok, kun ei aikataulusta ottanut stressiä, mutta jossain vaiheessa tajuttiin että oltaisiin kyllä mielummin itse levytetty seinät, ja ehkä jätetty tasoitushommat jollekkin toiselle (toisaalta Ilkan jälki tasoituksessa oli parempaa kuin ammattilaisten).

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna kommenteistasi! Tällaiset tiedot ovat meille kullanarvoisia ennen rakentamisen aloittamista.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Googlasin moderni 158:a ja löysin jälleen tänne. Laitoinkin joskus kauan sitten viestiä että miten raksaaminen sujui. Onpa kiva nähdä kuvia samasta ,omasta ,talomallista, mutta eritavoin sisustettuna ! Hyvältä näyttää ja näin jälkikäteenkin; onnea uuteen kotiin ja tsemppiä tähän 5-vuotis projektiin! ( tai ainakin meiltä taitaa mennä sen verran, että on aidat ja pihalaatatkin valmiina.. )
  " talokaimat Porista "

  VastaaPoista