torstai 30. joulukuuta 2010

Mokien korjailua ja vihdoinkin jotain muutakin!

Yritän äkkiä vähän päivittää vaikka lapset kiipeilevätkin päälläni...

Nyt on alakerran väliseinät vihdoinkin paikoillaan. Rungot siis lähinnä. Osa seinistä on jo kuitenkin levytetty. Yläkerta on vielä yhtä tyhjää isoa tilaa vaikka välipohjan villoja on jo ruvettu asentamaan. Saimme apuun tutun timpurin kautta kaksi kokenutta timpuria, jotka ilmeisesti tietävät mitä tekevät, eivätkä toivottavasti mokaile niin kuin suurin osa muista urakoitsijoista.

Eteiskäytävä.

Saunan lattia "korjattiin" vihdoinkin, mutta taas pieleen. Sitä nostettiin 5 cm, joka korjasi kaadon putkessa, mutta mites se vesi sinne valuu, jos viemäri on 5 cm lattian yläpuolella? Ja piikattu kohta täytettiin kaatamalla ruma läjä betonia siihen, tasoittamatta sitä yhtään -.- Aikasemmin meidän lattia oli kuitenkin pinnoitetta vaille valmis ja sileä, "korjauksen" jälkeen se oli ihan hirveässä kunnossa. Ilmoitin Lämpöykköselle ettei heidän tarvitse enää sitä yrittää korjata, vaan etsimme jonkun, joka osaa. Vastaa mestari ja timpurit tulivat siihen tulokseen, ettei sitä kannatta edes yrittää korjata, koska piikkaaminen luultavasti rikkoisi jotain muuta, ja että poistetaan koko viemäri ja tehdään saunasta valu kylpyhuoneeseen. Noh, nyt sekin on tehty, ja teksisen tilan seinä on vihdoin rakennettu niin, että saamme pian sinne sähkökeskuksen yms. paikoilleen.


Saunan lattia viemärin poistamisen jälkeen.


Sähköputket lipsahtivat saunan puolelle teknisestä tilasta (Legaletin huonoja puolia), joten lauteiden alle tulee kotelo niille.


Olen myös ruvennut vielä tässä vaiheessa pohtimaan huoneiden käyttötarkoituksia. Tuntuu oudolta, että kolmella 2 - 5-vuotiaalla olisi kaikilla omat makuuhuoneet ja sen lisäksi vielä oma suurehko leikkitila yläkerrassa. Päätin, että toistaiseksi 2 pienempää saavat yhteisen huoneen, johon tulee luultavasti kerrossänky. Kolmannesta makuuhuoneesta tulee muunneltava, neutraalisti sisustettu tila, joka saa ensin palvella työ-/vierashuoneena, jossa saa omaa rauhaa, voi ommella, piirtää, tehdä käsitöitä ja koulutöitä. Säilytystilaa varaan sinne myös reilusti, jota tulemme tarvitsemaan varsinkin ennen kuin autotalli valmistuu. Myöhemmin pienin poika saa halutessaan kyseisen huoneen omakseen.

Olen yrittänyt saada kaikki kiintokalusteet valittua mutta innostus on hiipunut hieman. Vietin yhtenä päivänä n. 4 tuntia Kvikissä, Ikeassa ja Keittiömaailmassa miettien mm. olisiko matta vai kiiltävä valkoinen parempi. Ei enää riitä aika ja energia näihin asioihin, niinkuin riitti projektin alkuvaiheessa. Onneksi tilasimme keittiön jo silloin, kun jaksoin miettiä jokaisen yksityiskohdan tarkkaan. Se on kuitenkin se tärkein:)

Tänään hain myös Ikeasta keittiökaapin, jonne laitamme DVD-soittimen, Wii:n, jne. Se upotetaan runkopalkkien väliin, seinän sisälle TV-paikan alapuolelle niin, että se näyttää päältä vain n.10 syvältä, mutta onkin 35 cm syvä ja kätkee sisäänsä kaiken elektroniikan. TV kiinnitetään seinään ja johdot vedetään putkeen sisällä TV:stä alla olevaan kaappiin, jossa on myös pistorasiat ja antennin paikka sisäpuolella. Timpurit eivät oikein ensin tajunneet, kun yritin selittää miten se täytyy tehdä, mutta piirrettyäni heille kuvan he (toivottavasti) tajusivat vaikka vähän ihmettelivät (tätkin) ideaa :DAlakerran makuuhuone näyttää jo vähän paremmalta :)

3 kommenttia:

 1. Hei! Mitäs tälle projektille kuuluu nykyään ? Joko on päästy muuttamaan uuteen kotiin ? Nimemerkki; Talokaimat Porista

  VastaaPoista
 2. Muutettu on, tuossa heinä/elokuun vaihteessa. Hiukan vielä puuttuu listoja ja saunakin on vielä vaiheessa, mutta muuten talon sisäpuoli on kunnossa. Ulkopuolelta puuttuukin sitten hiukan enemmän :)

  Hiukan jäi tämä bloggaus vaiheeseen kun Johanna alkoi päivittelemään edistystä lähinnä facebookin kautta.

  VastaaPoista
 3. Terve,

  Oletteko olleet tyytyväisiä Legalettiin? Teillä on ilmakiertoinen versio. Me olemme pähkäilemässä sen ja vesikiertoisen välillä. Vesikiertoiseen ollaan päätymässä.

  Olisiko tuo kustannusexceli mahdollista saada avuksi omaan hankkeeseen?

  T: Rakentajat Porista

  VastaaPoista