torstai 11. marraskuuta 2010

Kiviseiniä, lattian piikkaamista ja valamista

Vaiton Oy on aloittanut muuraus- ja valutyön. Aika hitaasti näyttää tämäkin etenevän, mutta ei kai se haittaa, kun työmiehet ovat siellä urakkapalkalla. En ole itse käynyt katsomassa mutta toivon mukaan kantavat kiviseinät, kosteiden tilojen seinät sekä kylppärin lattia ovat valmiita tämän viikon aikana. Lämpöykköseltä on käyty piikkaamassa saunan lattia auki, ja saunan kaivon kaato on korjattu, mutta tietääkseni homma jätettiin siihen; uutta lattiaa ei valettu päälle ainakaan vielä. =/ Täytynee taas soitella sinne ja hoputtaa.

Tajuan nyt, miten paljon helpompaa tämä kaikki olisi, jos emme haluaisi mitään lasiseiniä, unidraineja, laatoitettuja hyllyjä, hohtavia kaappeja seinille, jne. Kaikki ylimääräinen hienostelu ja yksityiskohdat vaativat paljon aikaa, hermoja ja rahaa. Toisaalta eipä sit ehkä kaduta, että jätti sellaisia asioita tekemättä rakennusvaiheessa, eikä joudu lisäilemään myöhemmin. Piirsin mm. muurareille lyijykynällä kuvat jokaikisestä asiasta, joka tulee ottaa huomioon, mm. saunan lasiseinä-ovi yhdistelmä ja jokaisen putken ja sähköjohdon paikan kiviseinissä.

Mietin pitkään, mitä laittaisi IKI-kiukaan taakse saunaan. Aika yleistä nykyään on laittaa sinne verhoilukiveä, tms. mutta halusin jotain muuta, jotain erilaista (yllättäen). Sain idean, että jos sinne laittaisi maitolasia, n. 60 x 150cm, jonka taakse laittaisi valaistuksen, esim. kuituvalot niin, että komea rosoinen IKI-kiuas oli esillä kiiltävän ja hohtavan lasipinnan edessä. Kyselin Itä-Helsingin lasista paljonko tuommoinen lasi maksaisi, ja kestääkö joku lasi niin kuumia oltavia. Vastaus oli, että kestää ja hintaa tulisi n. 155e. Eli ei paha :)
Saunan lattia piikattuna ja putki korjattu.
Muuraus aloitettu kylppärissä/eteisessä.

2 kommenttia:

  1. Mieti kertaalleen vielä iki-kiuas, vaatii lämmetäkseen meillä noin tunnin, ei ole nopean saunaan haluajan unelma... mutta kun oppii elämään sen kanssa niin ei ongelma

    VastaaPoista
  2. Tota IKI-kiuasta on mietitty koko projektin ajan, kun Ilkka on koko ajan ehdottomasti halunnut halunnut sen, mutta mulle olisi kelvannut joku hieman edullisempikin malli. En nyt enää muutamaan kuukauteen ole ehdotellut muita malleja, kun huomasin miten tärkeä asia se ilmeisesti on :) En usko, että lämmitysaika muodostaa meille ongelmaa. Ja onhan se kyllä hyvännäköinen kiuas :)

    VastaaPoista