sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Urakoitsijoita odotellessa...

Viime aikoina ei ole tapahtunut juurikaan mitään. Paitsi se, että olemme huomanneet melkein kaikki perustuksiin valettujen putkien olevan väärissä paikoissa. Osalle täytyy varmaan rakentaa jotain koteloita ja jättää ne siihen missä ne ovat, ja osa kikkaillaan jotenkin muuten oikeisiin paikkoihin. Jos nyt tietäisin, että miten vaikeaa se on saada kaikki putket yms. oikeille paikoilleen jo ennen perustusten valamista Legalett-perustuksia tehdessä, en tiedä valitsisinko Legalettia enää. Meillä kuitenkin oli mittamies merkkaamassa oikeat kohdat putkia varten ja kaikki näytti paperilla hyvältä, mutta kun seinät nousivat pystyyn ei kaikki osunutkaan ihan kohdalleen. Toisaalta ei mulla ole kokemusta muunlaisista perustuksista ja on Legaletissa kuitenkin paljon hyvää, mistä sitten myöhemmin hyödymme.


Pääoven seinä, jossa näkyy myös se itsetehty hieno rakennusaikainen ovi ;)


Ilmastointiasentajat tulevatkin vasta 2 viikon päästä, vaikka heidän piti jo olla valmiita urakan kanssa tässä vaiheessa. Vähän ahdas rupeaa sisätila olemaan, kun eristeet ja ilmastointiputeket ovat vallanneet sen.


Olohuone.


Revimme vihdoinkin kura-allasta ja Unidrain-viemäriä varten tehdyt muotit pois. Puukolla, sorkkaraudalla ja kynsin se lähti hyvin loppuen lopuksi vaikka vähän hermoja koettelevaa hommaa se oli ja muistoksi jäi kädet täynnä haavoja. En edes tiedä miten tuo Unidrain kuuluisi tästä eteenpäin tehdä, eli tuleeko siihen asentaa vielä jotain osia ennen kun sen valaa kiinni. Ei kai se niin justiinsa voi olla ;) Aika paljon vaivaa tuokin on vaatinut meidän tapauksessa, Unidrain siis. Ja se maksoikin 500e enemmän kuin tavallinen lattiakaivo. Mutta ehkä lopputulos on sitten sen arvoinen, kun voi laittaa isot laatat kylpyhuoneen lattiaan ja pinta on yhtenäinen ja siisti, niin ettei viemäri ole periaatteessa ollenkaan näkyvissä :)


Unidrain kylpyhuoneessa.


Seuraavaksi sitten Vaiton Oy muuraa kantavat ja kosteiden tilojen kiviseinät ja tekee tasoitevalun sinne missä sellaista tarvitaan. Sähkäri jatkaa jossain vaiheessa hommiaan, ja IV-asentajat saapunee myös pian. Loppuvuodesta tuleekin sitten jo käyttämämme timpuri takaisin avuksi, jos vaikka silloin sitten ne väliseinät ja välipohja ilmestyisivät paikoilleen :)

6 kommenttia:

 1. Hei. Kiitos hyvästä blogista. Sitä on tosi mielenkiintoista seurata varsinkin kun itse on joutunut samankaltaisen mielenhäiriön valtaan... Keväällä alkaa rakentaminen myös Kirkkonummelle. Ilkka muuten mainosti keväällä tekemäänsä kustannustenseurantakaaviota. Oliko sitä mahdollista saada itselle käyttöön?

  T:Ari

  VastaaPoista
 2. Moikka Ari! Hienoa, että muutkin saavat tällaisia mielenhäiriötä ja kiva, jos blogistamme on hyötyä jollekkin :) Ilkka voi laittaa sinulle kustannusarvion vaikka sähköpostilla (kun kerkeää), jos vaikka laitat mulle yksityisviestinä sähköpostiosoitteen?

  -Johanna

  VastaaPoista
 3. Hei

  Onnistuiskohan se sähköpostiosoitteen lähettäminen näin? Hieman uusi asia tämä blogeihin kommentointi...

  T:Ari

  VastaaPoista
 4. Ah, joo, eihän täällä ollutkaan mitään yksityisviestejä :D Täytyy varoittaa ettei Ilkka luultavasti kerkeä hetkeen sitä laskelmaa lähettämään, kun työmaa vaatii kaiken ajan tällä hetkellä =/ Sun sähköpostiosoite ai ainakaan näy sun profiilissa, mistä löydän sen?

  VastaaPoista
 5. Moi

  Jos Ilkalta jossain vaiheessa liikenmisi aikaa lähetellä sitä laskelmaa, niin sen voisi laittaa osoitteeseen a.lydman(ät)hotmail.com

  Kiitos jo etukäteen!

  T:Ari

  VastaaPoista