sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Ammattilaiset vs. Me


Tuntuu siltä, että koko ajan joku uusi "virhe" ilmenee rakentamisen edetessä. Ensin oli maanrakentajat, jotka eivät ilmeisesti vaan viitsineet kuunnella ohjeitani, sitten putkimiehet tekivät saunan kaivon kaadon väärin ja nyt Kastellin "ammattilaiset" ovat mokailleet sitä sun tätä. Tuulensuojalevyissä on ruuveja miten sattuu (esim. niin etteivät ne ole kiinni missään vaan menevät vaan läpi levyn) ja terassilla oleva palkki, joka tukee kattotuoleja on väärässä kohtaa. Tilasimme ylläolevat työt ammattilaisilta, koska pidimme niitä asioita tärkeinä, ja emme halunneet ottaa riskiä, että itse tehtyinä ne menisivät pieleen. Nyt kuitenkin me olemme ihan papereista lukemalla ja järkeä käyttämällä todenneet nämä ammattilaisten virheet. Onneksi ne eivät maailmaa kaada, mutta aiheuttavat kuitenkin lisää huolta ja stressiä, ja ennen kaikkea vievät kallisarvoista aikaa meiltä. Ja tietenkin harmittaa se, että en uskalla enää luottaa siihen, että ammattilainen osaa asiansa, vaan kaikki pitää tarkistaa aina. Ei meillä onneksi pelkkiä huonoja kokemuksia urakoitsijoista ole. Monesta on paljonkin hyvää sanottavaa. Toivoisin kuitenkin, että urakoitsijat kysyisivät, jos ovat epävarmoja ja miettisivät kokonaisuuksia enemmän.

Talo lähenee pian lämmitysvalmiutta. Höyrynsulkumuovit ovat paikallaan, ja enää puuttuu ovet ja ikkunoiden tiivistykset. Jos jostain löytyisi 10x23 vanha (=halpa) ulko-ovi ostaisin heti, että saataisiin joku tilapäinen ovi pääovelle, joka kestäisi rakennusajan kolhut. Mistään ei kuitenkaan tunnu löytyvän noin isoa vanhaa ovea.

Alakerran olohuone yläkerran aulasta katsottuna.Keittiö.


Myös ulkopuolella on tapahtunut sitä sun tätä. Ulkoverhouksen koolaukset ovat melkein kaikki paikoillaan ja rakennustelineitä on saatu pystyyn kriittisiin kohtiin.

2 kommenttia:

 1. Rakennusalalla on valloillaan "tehdään nopeasti, korjataan myöhemmin" meininki.juuri tänään sain siitä kuulla tarinaa kuinka eräällä työmaalla oli todettu vastaavaa, koska oli kiire jo seuraavaan kohteeseen.Meidän raksamies-isäntä oli siitä ihan ihmeissään että eivät voi olla tosissaan.aika on rahaa, mutta ei ymmärretä että paskaa tekemällä ei paljon ammattiosaamista näytetä. ja kun todennäköisesti nämä ammattilaiset ihan oikeasti osaavat hommansa.kun vaan viitsisivät.Toivottavasti isompia mokia ei tapahdu, koska talo voi siitä kärsiä ja se voidaan huomata vasta vuosien päästä, jolloin vahinkoa on jo voinut tapahtua mm.rakenteisiin.Muuten projekti näyttää etenevän mallikkaasti!:)

  Ps.Täällä tuli ehdotus että väliaikaisen oven voi tehdä myös itse:)

  T. Kirkkonummen kaima:)

  VastaaPoista
 2. Joo, siltä se vähän näyttää. Kuulin tosin sitten jälkeenpäin, että kyseiset tyypit oli otettu hommiin "kokeiluna", että miten pärjäävät. Saisivat suorittaa kokeilujaan muiden rahoilla ja ajalla. Kaikki virheet tarkistetaan, että onko niissä rakenteellisesti ongelmia tietenkin ja jos on, ne täytyy korjata. Moni pikkuasia tosin vaan vei aikaa meiltä, kun esimerkiksi jouduimme ruuvailemaan puoliksi ruuvattuja ruuveja kiinni tuulensuojalevyissä, yms. =/

  Ja ovesta,taidetaan tehdä itse, joo :) Naapurilta jäi juuri pois heidän väliaikainen ovi (=iso vanerilevy), jonka yritän saada käyttöön siihen tarkoitukseen.

  VastaaPoista