keskiviikko 18. elokuuta 2010

Tontti vai talo?

Kävin eilen työmaalla ja puukehikko rupeaa jo muistuttamaan taloamme. On niin outoa kävellä sisällä talossa, joka on aikasemmin elänyt vain omassa mielikuvituksessa. Kaikki näyttää juuri siltä, miten olin kaiken kuvitellut näyttävän ja olen enemmän innoissani talosta kuin koskaan! Nyt en enää tiedä kutsuakko sitä tontiksi vai taloksi? On se nyt paljon enemmän kuin tontti kuitenkin jo :)

Vaikka saimmekin nyt tauon, kun Kastellin porukka pystyttää taloa, en pysty lopettamaan sisustuksen suunnittelua. Olohuoneen seinien väri on muuttunut nyt beigestä valkoiseen ja yhteen vivahteikkaan tumman harmaan väriseksi seinään. Melkein kaikki muu on tosin pysynyt ennallaan suunnitelmissa jo pitkään, joka on tietenkin hyvä merkki. Lastenhuoneisiin ei usein panosteta juuri ollenkaan, tai panostus on se, että lapselta kysytään "minkä värisen huoneen haluaisit?". En kuitenkaan odota 1-4v. pojilta juurikaan suuria näkemyksiä sisustuksen suhteen, joten päätin, että laadin jokaisen kanssa yhdessä (lähinnä kai kahden isomman kanssa) sisustussuunnitelman, johon he itse saavat vaikuttaa, mutta itse yhdistelisin toiveista kokonoisuuden, joka sopii talon tunnelmaan. Vanhimman pojan kanssa keskustelin jo, että voitaisiin laittaa valokuvatapetti yhdelle seinällä, jossa olisi kuva koivumetsästä, ja sitten tehtäisiin muusta sisustuksesta melko neutraali ja raikas tapetin vastapainoksi. Poika innostui heti, että saa ikioman metsän huoneeseensa :)

Ehkä se on ihan hyvä, että osa näistä asioista on jo päätetty ja niitä ei voi muuttaa (keittiö on jo ostettu, ja samoin alakerran laminaattilattia), koska muuten kaikki aikani menisi haaveiluun ja pintamateriaaleja pohtiessa :) Alle kahden viikon kuluttua vietämmekin kihlajaisia "omassa kodissa" eli rakennusjätteen seassa työmaalla, mutta meillä saattaa olla jopa katto pään päällä silloin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti