torstai 5. elokuuta 2010

Olipahan härdelli :)

Noniin, nyt kun pahin perustusrumba on saatu suoritettua niin vihdoin löytyi aikaa tämänkin päivitykselle. Aika moisen stressin onnistuin aiheesta ottamaan, kun tuntui että kokoajan paikalta puuttui joku jonka siellä olisi pitänyt olla.

Myös alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, jouduimme itsekkin osallistumaan aika aktiivisesti tämänkin vaiheen töihin. Oli paalujen katkomista, kaivuuta, anturamuottien tekoa ja raudoitusta.. ja sitten taas kaivuuta.. Onneksi säät suosi ja 30+ asteessa oli kiva heilua lapion kanssa varjottomalla tontilla ;)

Tähän sitten hiukan yhteenvetoa tapahtumista kuvien kera.

Pohjatyöt aloitettu, paalutuskone paikalla. Paaluttajaksi valittiin Teräspaalutus Tamminen, joka osoittautui oikein mainioksi valinnaksi. Tulivat paikalle lyhyellä varoitusajalla ja hoitivat työn nopeasti ja hyvin.


Paalut maassa, tässä vaiheessa tosin vielä katkottuna väärälle korkeudelle, koska päätimme aloituskokouksessa muuttaa talon korkeuksia hieman.

Maanmylläys vauhdissa, putkikaivannot kaivettu ja tontille tuotu lisää soraa.. ja sitä soraa tuotiinkin loppujenlopuks oikeen urakalla kun korkeusaseman laskusta huolimatta talo seisoo aika korkealla.

Paalujen lyhennystä yön pimeydessä ;)

Soraa, soraa, enemmän soraa -- ja onhan sinne salaojaputkia ja viemäriputkiakin ilmestynyt.
Autotallin pohja tasoitettuna legalettia varten.


Ja vielä hiukan tasoitellaan paalujen päitä.

Sitten tuli vihdoin perustusten tekijöiden vuoro monien viivytysten ja säätöjen jälkeen.. Vaikka olemmekin kaikinpuolin tyytyväisiä legalett-perustuksen valintaan, oli tähän pisteeseen pääsyssä sellainen härdelli etten kovin helpolla uudelleen lähde. Paitsi että ensi kerralla tietää sit jo etukäteen :) Autotallin reunat paikallaan:

Ja niin myös talon:

Lattiaeristeet ja raudoitukset läjässä.. eipä luulisi varpaita palelevan:

Autotalli valua vaille valmis:

Ja itse talo valukunnossa lämmitysputkistoineen:

Valuauto paikalla:

Ja autotalli valettu! Valu tuli kahdessa osassa, ensin autotalli ja olohuone (joka on siis 30cm alempana muusta talosta), ja sitten viikon päästä loppu talo jotta saivat valumuotit tuettua olohuoneen jo kuivuneeseen lattiaan.

Pilarianturamuottien rakentelua.. nämä eivät kuuluneet legaletin toimitukseen, ja yritimme saada ne valettua päävalun ylijäämäbetonilla -- mutta huolimatta viikonlopun kovasta työrupeamasta helteessä jäivät muottien raudoitukset sen verran kesken ettemme uskaltaneet niitä vielä valaa. Onneksi ylijäämää ei tällä kertaa tullut paljoa.

Perustuksen valun jälkeen Kastelli toimittikin sitten talopaketin pihaan. Ensimmäisenä tulivat kattoristikot, sitten runkotoimitus ja loppuja vielä odotellaan. Tässä välissä pidimme itse ansaitun viikon loman ja lomalta palattuamme tontilla alkoikin tapahtumaan vauhdilla kun Kastellin asentajat pääsivät vauhtiin:Täytyypäs jatkossa yrittää löytää paremmin aikaa tämänkin päivittämiselle.. Jälkikäteen olisi ehkä hauskempi lukea kriisitilanteista tarkemmin ja nähdä aikataulunkin kulku paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti